Maud   Jansen   van   de   Harmonie   Vroomshoop   deed   zondag   15   december   in   Almere   op   3 verschillende   onderdelen   mee   aan   de   Nederlandse   Kampioenschappen   Twirlen   van   de NBTA.   Na   een   fantastisch   sportief   jaar   met   als   hoogtepunt   tot   nu   toe   een   2e   plaats tijdens   het   EK   in   Italië,   moest   het   voor   tijdens   dit   NK   gebeuren.   Het   eerste   onderdeel   X- strut,    wat    uitgevoerd    moet    worden    op    verplichte    muziek,    behaalde    Maud    heel onverwachts   een   zilveren   plak.   Ook   op   haar   tweede   discipline   de   Dance   Twirl,   waar   het vooral   aankomt   op   dans,   techniek   en   uitstraling,   werd   imponerend   door   Maud   uitgevoerd. Een   doodstille   zaal   volgde   de   dance   van   Maud   met   grote   belangstelling.   Uiteindelijk   werd deze   uitvoering   ook   beloond   met   een   zilveren   medaille.   Haar   laatste   onderdeel   de   1-baton verliep   vlekkeloos.   Op   de   door   de   bond   voorgeschreven   verplichte   muziek   liet   ze   een routine   zien   zonder   één   enkele   drop.   De   jury   beloonde   haar   dan   ook   met   goud.   Een   unieke prestatie   van   de   Vroomshoopse.   De   Harmonie   Vroomshoop   is   trots   met   Maud   Jansen een Nederlands kampioen in huis te hebben.
Vroomshoopse Maud Jansen  plaatst zich voor EK Twirl in Frankrijk Vorig   weekend   plaatste   Maud   Jansen   zich   met   twee   solistische   onderdelen   voor   het   EK   in Frankrijk.   Met   één   solistisch   onderdeel   pakte   ze   het   rese rve   ticket,   een   beloning   voor   het keiharde trainen. Maud,    die    als    4    jarig    meisje    begon    met twirlen   bij   ”De   Harmonie   Vroomshoop”,   heeft verschillende      gouden      medailles      binnen gehaald.   Door   haar   deelname   aan   reguliere twirl    wedstrijden,    werd    ze    diverse    keren Overijssels    kampioen    en    een    aantal    keren Nederlands kampioen in de beginners klasse. In   2018   heeft   ze   meegedaan   in   het   show   twirl team   van   de   Nederlandse   Equipe.   Dit   team heeft   zich   destijds   geplaatst   voor   het   EK      die in    Italië    werd    gehouden.    Het    team,    waar Maud   dus   onderdeel   van   was,   behaalde   daar een prachtige tweede plek. Twee   jaar   geleden   is   Maud   gaan   trainen   bij ‘Liberation’   in   Lelystad   om   zo   haar   twirlvaardigheden   nog   verder   te   ontwikkelen,   maar bleef als coach actief bij De Harmonie. Door   gedisciplineerd   en   keihard   te   trainen   heeft   Maud   zich   in   twee   jaar   tijd   weten   te plaatsen in de kampioensklasse om zo te deelnemen aan de selectie voor het EK. Op   deze   selectie   behoorde   ze   met   haar   Solo   Dance   en   haar   super   X-Strut   bij   de   drie besten   van   Nederland   in   haar   leeftijdscategorie.   Met   deze   onderdelen   mag   ze   nu   Nederland gaan   vertegenwoordigen   in   Frankrijk.   Met   het   onderdeel   1-baton   wist   ze   het   reserve   ticket voor haar te winnen.