VROOMSHOOPSE TWIRLSTER OP WEG NAAR EK Twirlster   Maud   Jansen   van   muziekvereniging   de   Harmonie   Vroomshoop   neemt   op   10   t/m   13   oktober   deel aan   het   EK   Twirlen   in   het   Italiaanse   Lignano   Sabbiadora.   De   15-jarige   Maud   die   haar   twirl/majorette carrière   als   meisje   van   4   jaar   begon   bij   de   Harmonie   Vroomshoop   heeft   zich   in   verschillende   teams   van de   vereniging   en   solistisch   ontwikkeld   tot   een   twirlster   met een   hoog   niveau   en   behoord   inmiddels   bij   de   landelijke   top. Natuurlijk    is    dit    Maud    niet    aan    komen    waaien    en    gaan uiteindelijk   hier   jaren   van   trainen   vooraf.   Maud   zelf   deed voor   het   eerst   mee   aan   de   voorrondes   NK   op   haar   10e   met een    solo    optreden.    Daarna    heeft    ze    er    elk    jaar    deze voorrondes   behaalde   met   1   of   2   onderdelen.   In   2018   werd   ze uiteindelijk    5e    op    het    NK    met    haar    solo.    Dit    bleef    in    de majorettewereld    niet    onopgemerkt    waarna    ze    in    oktober 2018   werd   benaderd   om   deel   te   gaan   nemen   in   de   selectie van   Showtwirl   team   Liberation   uit   Lelystad.   Deze   selectie onder   leiding   van   Rachida   Bou-Chamach   had   zichzelf   tot   doel gesteld   om   uiteindelijk   in   2019   op   de   wedstrijdvloer   van   het EK     te     staan.     In     2018     en     2019     zijn     de     benodigde plaatsingspunten   hiervoor   behaald   en   is   dit   doel   behaald.   Het gedisciplineerde    trainen    in    het    team    onder    leiding    van Rachida    heeft    Maud    ver    gebracht,    dit    is    iets    wat    ze    zal blijven   volhouden   om   zo   ook   solisten   onder   de   vlag   van   de Harmonie    Vroomshoop    verder    te    komen.    Rachida    heeft meerdere   EK-titels   op   haar   naam   staan   en   de   verwachtingen zijn   dan   ook   hoog.   Op   8   oktober   vertrekt   het   team   richting   Italië   waarna   de   EK   op   10   oktober   van   start   zal gaan.   De   Harmonie   Vroomshoop   is   trots   dat   één   van   haar   majorettes   op   dit   niveau   acteert   en   wenst   Maud heel veel succes tijdens de laatste voorbereidingen en de uiteindelijke wedstrijd.