Succesvol Open Overijssels Kampioenschap Majorette & Twirl in ‘Het Punt’. Alle   trainingsuren   zijn   niet   voor   niets   geweest.   Ofwel   online,   in   de   buitenlucht   of   uiteindelijk   toch gelukkig   weer   in   de   sportzaal   van   Het   Punt.   Het   enthousiasme,   de   inzet   en   het   doorzettingsvermogen van   de   majorette   twirlers   van   de   Harmonie   Vroomshoop   is   te   prijzen.   Figuurlijk   en   letterlijk   bleek afgelopen   zaterdag   tijdens   de   Open   Overijsselse   Kampioenschappen   Majorette   &   Twirl   in   ‘Het   Punt’   te Vroomshoop. De   meiden   hebben   op   verschillende   onderdelen   en   in   diverse   leeftijdsklasses   keurig   gepresteerd.   Voor een aantal zelfs gekoppeld aan de titel Overijssels Kampioen. Hoeveel eer van je inzet wil je hebben? Arwen   Nijland,   Sanne   Wessels   en   Lindsey   ten   Berge   hebben   met   hun   deelname   aan   het   technisch programma   jeugd   (niveau   1)   laten   zien   dat   ze   t.o.v.   de   vorige   keer   enorm   zijn   gegroeid.   Waarbij   Lindsey in   de   top   3   eindigde   (2e   plek).   Clarissa   Dekker   kwam   met   dit   onderdeel   uit   in   een   andere   leeftijdsklasse (junior/senior) en eindigde op de 1e plek (kampioen). Sanne    Timmerman    mag    zich    kampioen    noemen    bij    het    onderdeel    1-baton    senior    niveau    3.    Bij    dit onderdeel laat je zien wat je twirltechnisch in huis hebt. Een hele knappe prestatie. Pien   Melenberg   en   Kyra   Ekkel   lieten,   ieder   op   hun   eigen   manier,   een   prachtige   routine   zien   bij   het onderdeel   solo   artistiek   programma   senior   basis.   Hun   optreden   werd   gewaardeerd   met   een   8e   plek voor Kyra (79,6 pnt)  en een 2e plaats voor Pien (83,6 pnt).  Bij   het   onderdeel   Ster   Parade   laat   de   jongste   jeugd   zien   hoe   netjes   ze   al   de   eerste   basistwirltechnieken en   marsvaardigheid   beheersen.   Vaak   de   1e   kennismaking   met      de   wedstrijdvloer.   Hier   werd   Maylinn   ten Berge   kampioen   met   een   8,3   in   haar   leeftijdsklasse   In   de   leeftijdscategorie   jeugd   2   werd   Ivi   Meijerink 4e met een 7,6 en Lynn van Toly nam in de top 3 een 2e plek in beslag met een 7,9. Maud   Jansen   haalde   de   kampioenstitel   bij   het   onderdeel   Artistic   Twirl   junior   niveau   2   en   haalde   een prachtige 2e plek met haar solo routine bij het artistiek programma in de senior top klasse. Team   C   deed   met   het   onderdeel   showtwirl   voor   de   allereerste   keer   mee   in   de   jeugdklasse.   En   wat deden ze het super knap. Beloning? Kampioen met 62,2 punten. Bij   het   onderdeel   1-baton   gaat   het   om   je   twirltechnische   kwaliteiten.      Ook   hierin   blijven   de   twirlers   van de Harmonie Vroomshoop niet achter. Junior 1 niveau 5: Dewi Dijk (2e plaats 8.24), Marinde Treep (1e plaats 8.52) en daarmee kampioen. Junior 1 niveau 4: Sanne Vos, een prachtige 3e plek met een 8.5. Junior 2 niveau 4: een 4e plek voor Lissa Timmerman (8.4), Lyan Moes (8.57) nam de 3e plek in beslag, Marlinde Kroeze eindigde 2e (8.62) en Kyra Ekkel mag zich kampioen noemen met een 8,65. Clarissa   Dekker   en   Dewi   Dijk   lieten   een   solo   routine   zien   op   eigen   gekozen   muziek   bij   het   onderdeel artistiek   programma   junior   in   de   basisklasse.   Dewi   eindigde   met   78.6   punten   2e      en   Clarissa   Dekker behaalde een 7.9 en daarmee werd ze kampioen  De   drie   dames   van   het   ensemble   van   de   Harmonie   kwamen   uit   in   de   basisklasse   jeugd   3   met   hun routine.   Voor   de   2e   keer   in   hun   ‘carrière’   op   de   wedstrijdvloer   als   ensemble   en   vervolgens   een   mooie 8.0 scoren (kampioen). Als    laatste    optreden    van    deze    wedstrijddag    liet    het    grote    team    van    de    vereniging    hun    routine beoordelen op muziek uit de film  ‘The Greatest Showman’. Eindresultaat kampioen met een 8.0 In   bijna   2   jaar   tijd   was   dit   de   2e   keer   dat   de   meiden   weer   konden   deelnemen   aan   een   wedstrijd.   Niet zonder   resultaat,   dat   moge   duidelijk   zijn.   Een   super   afsluiting   van   dit   jaar/seizoen.   Vol   motivatie   gaan ze verder met hun voorbereidingen voor het nieuwe wedstrijdseizoen volgend jaar.
Maud Jansen van de Harmonie Vroomshoop Nederlands Kampioen twirlen
Maud   Jansen   van   de   Harmonie   Vroomshoop   deed   zondag   15 december   in   Almere   op   3   verschillende   onderdelen   mee   aan   de Nederlandse   Kampioenschappen   Twirlen   van   de   NBTA.   Na   een fantastisch   sportief   jaar   met   als   hoogtepunt   tot   nu   toe   een   2e plaats   tijdens   het   EK   in   Italië,   moest   het   voor   tijdens   dit   NK gebeuren.   Het   eerste   onderdeel   X-strut,   wat   uitgevoerd   moet worden     op     verplichte     muziek, behaalde             Maud             heel onverwachts    een    zilveren    plak. Ook   op   haar   tweede   discipline   de Dance    Twirl,    waar    het    vooral aankomt    op    dans,    techniek    en uitstraling,      werd      imponerend door   Maud   uitgevoerd.   Een   doodstille   zaal   volgde   de   dance van   Maud   met   grote   belangstelling.   Uiteindelijk   werd   deze uitvoering   ook   beloond   met   een   zilveren   medaille.   Haar laatste    onderdeel    de    1-baton    verliep    vlekkeloos.    Op    de door   de   bond   voorgeschreven   verplichte   muziek   liet   ze een   routine   zien   zonder   één   enkele   drop.   De   jury   beloonde   haar   dan   ook   met   goud.   Een unieke     prestatie     van     de     Vroomshoopse.     De Harmonie   Vroomshoop   is   trots   met   Maud   Jansen een Nederlands kampioen in huis te hebben.